Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eiercurry met volkorenbrood

Een makkelijk recept dat snel op tafel staat en toch verrassend is.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • stukje prei
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel currypasta (pot)
  • 4 takjes koriander
  • 1/3 krop ijsbergsla of 150 gram gemengde sla
  • 1 bosje radijs
  • 6 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 4 dikke sneden volkorenbrood

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in smalle ringen.
  3. Fruit de ui en de prei in 1 eetlepel olie zacht.
  4. Voeg de currypasta toe en bak dit zacht mee.
  5. Was de koriander en knip het kruid klein.
  6. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle repen.
  7. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  8. Maak een salade van een deel van de sla, de radijs en wat yoghurt.
  9. Pel de eieren en hak ze in stukjes.
  10. Roer de stukjes ei door de curry en verwarm dit al roerend met wat yoghurt.
  11. Beleg het brood met de rest van de sla. Roer de koriander door de eiercurry en verdeel dit over de boterhammen. Geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept