Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eendenborst met sinaasappelsaus

De sinaasappelsaus geeft de eend een heerlijke citrussmaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon in.
  2. Bestrooi de filets met een beetje peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan de velkant in ± 5 minuten bruin.
  4. Keer het vlees en laat het in ± 15 minuten totaal van binnen rosé bakken.
  5. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  6. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Giet het grootste deel van het vet uit de pan.
  8. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg het sap toe en breng dit aan de kook. Kook de saus enigszins in.
  9. Maak de saus eventueel op smaak met peper.
  10. Snijd de eendenborstfilets in plakjes, verdeel ze over 2 warme borden en druppel de saus er omheen.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde wortel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 1040 kcal
Vet 40 gram 70 gram
Waarvan verzadigd vet 10 gram 15 gram
Koolhydraten 5 gram 70 gram
Waarvan suikers 5 gram 20 gram
Vezels 1 gram 15 gram
Eiwit 15 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept