Bereiding
- Scheur de boterham in stukken en leg in een kom. Giet de melk over het brood.
-
Snijd de ui fijn.
- Voeg de ui, wat peper en paprikapoeder toe aan de kom. Doe het gehakt erbij en kneed alles goed door elkaar.
-
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties. Maak er ballen van en druk plat tot ze ongeveer 2 cm dik zijn. Leg de hamburgers op een bord.
-
Laat de hamburgers afgedekt 15 minuten in de koelkast rusten.
-
Maak de wortelen schoon en rasp grof.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Maak een salade van de wortel met de peterselie en wat azijn en zet even apart.
-
Snijd de bolletjes doormidden.
-
Was de slabladen en laat goed drogen.
-
Was de tomaat en snijd in plakken.
-
Bak de hamburgers in de hete margarine in 10 minuten gaar en lichtbruin.
-
Beleg de bolletjes met sla, tomaat, een hamburger en tomatenketchup. Dek af met de bovenkant van het bolletje.
- Serveer de wortelsalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.