Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in de lengte een keer door. Snijd de helften in de lengte in 6 stukken. Leg de stukken aardappel in een bak met water, dan verkleuren ze niet.
-
Doe de parten van de gewone aardappelen in een pan en giet er 2 cm water bij. Kook de aardappelen 5 minuten.
-
Giet de gekookte aardappelen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Voeg de parten zoete aardappel toe.
-
Roer de tijm door de olie. Meng de olie met de handen door de parten aardappel.
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat van de oven. Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven.
-
Laat de frieten in de hete oven in ca. 20-30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
-
Was de rozijnen.
-
Schil de grapefruit dik en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees uit de vliezen en halveer de partjes.
-
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in repen. Meng er direct de rozijnen, grapefruit, het sap en de yoghurt door.
-
Bestrooi de tartaartjes met peper.
-
Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten bruin.
-
Serveer de tartaartjes en de witlofsalade bij de frieten.
Variaties
Wil je dit recept in de airfryer maken?
Bereid de frieten in ca 15-20 minuten op 180 °C. Schud de frieten halverwege de kooktijd een keer om.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere, koele plaats tussen 4 en 7 °C. Door teveel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder de uitlopers. Snijd groene of blauwe plekjes er goed uit.