Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Dikke frieten van aardappel en zoete aardappel

De frieten krijgen een heerlijke smaak dankzij de tijm.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram vastkokende aardappelen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in de lengte een keer door. Snijd de helften in de lengte in 6 stukken. Leg de stukken aardappel in een bak met water, dan verkleuren ze niet.
  3. Doe de parten van de gewone aardappelen in een pan en giet er 2 cm water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen 5 minuten.
  4. Giet de gekookte aardappelen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Voeg de parten zoete aardappel toe.
  5. Roer de tijm door de olie. Meng de olie met de handen door de parten aardappel.
  6. Verdeel de aardappelen over een bakplaat van de oven. Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven.
  7. Laat de frieten in de hete oven in ca. 20- 30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een tartaartje en witlof-grapefruitsalade

Hiervoor heb je nodig...

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 240 kcal 530 kcal
Eiwit 3 gram 25 gram
Koolhydraten 40 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 25 gram
Vet 6 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 4 gram
Vezels 5 gram 8 gram
Zout
0,1 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept