Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Deense aardappelkoek

Deze Deense aardappelkoek lijkt op een gevulde omelet.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram veldsla
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 75 gram garnalen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • peper
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • azijn
  • 6 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Snijd de aardappelen in plakken.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de aardappelen goudgeel. 
  6. Strooi de garnalen erover.
  7. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  8. Schenk de eieren over de aardappelen en laat ze stollen.
  9. Maak een dressing van de yoghurt, wat azijn en peper en meng dit door de veldsla en tomaatjes.
  10. Was het bieslook en knip de sprieten klein. Strooi het bieslook over de aardappelen. Geef de salade erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot)

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Veldsla heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 425 kcal 425 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept