Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

De drie gezusters

Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 bosje radijs
  • ½ komkommer
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout (koeling)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  3. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olijfolie, wat azijn, de mosterd en wat peper.
  5. Laat de kidneybonen en witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen.
  7. Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren. Schep de radijs door het bonenmengsel.
  9. Was het stuk komkommer en snijd het in boogjes.
  10. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng ze door de komkommer. Geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept