Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente schoon en snijd in stukken.
-
Snijd de kipdijfilet in blokjes.
-
Verwarm de olie in en bak hierin de kip en de ui lichtbruin.
-
Pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
-
Voeg het water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
-
Voeg de bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.
-
Serveer de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood.
Gebruik een restje groente bijv. in een broodbakje met groente-eierragout.