Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Curry van aardappel met doperwtjes en parten ei

Curry van aardappel met doperwtjes en parten ei

Maak zelf verse curry met verschillende kruiden en specerijen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 2 peperkorrels
  • 1 groene peper
  • 15 g gember
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • mespunt kaneel
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 3 eieren
  • 200 gram doperwtjes (diepvries of vers)
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de stukken aardappel in weinig water in 10 minuten gaar.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Rooster het komijnzaad, het korianderzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  4. Maak de groene peper schoon en verwijder de zaadlijsten en een deel van de pitjes.
  5. Schil het stukje gemberwortel en snijd het in stukjes.
  6. Pureer met een staafmixer, in de keukenmachine of in een vijzel de groene peper, de gember en de gebakken specerijen fijn.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  8. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook, het specerijenmengsel, de kurkuma, de kardemom en de kaneel goudgeel.
  9. Voeg de stukjes tomaat, de bouillon en de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten zacht pruttelen.
  10. Kook de eieren hard.
  11. Schep de stukken aardappel en de doperwtjes door de curry en laat dit in 5 minuten heet en gaar worden.
  12. Was de koriander en knip het klein.
  13. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  14. Strooi de koriander over de curry en leg de parten eieren erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar. Vries de kokosmelk in kleine porties in een ijsblokjesbakje in.
Gebruik wat kokosmelk om deze doperwtjessoep op smaak te brengen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept