Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de stukken aardappel in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
-
Rooster het komijnzaad, het korianderzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
-
Maak de groene peper schoon en verwijder de zaadlijsten en een deel van de pitjes.
-
Schil het stukje gemberwortel en snijd het in stukjes.
-
Pureer met een staafmixer, in de keukenmachine of in een vijzel de groene peper, de gember en de gebakken specerijen fijn.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook, het specerijenmengsel, de kurkuma, de kardemom en de kaneel goudgeel.
-
Voeg de stukjes tomaat, de bouillon en de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten zacht pruttelen.
-
Kook de eieren hard.
-
Schep de stukken aardappel en de doperwtjes door de curry en laat dit in 5 minuten heet en gaar worden.
-
Was de koriander en knip het klein.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten.
-
Strooi de koriander over de curry en leg de parten eieren erop.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar. Vries de kokosmelk in kleine porties in een ijsblokjesbakje in.
Gebruik wat kokosmelk om deze doperwtjessoep op smaak te brengen.