Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Crostini met paprika en sardinepuree

Een heerlijk knapperig broodje met vis en groente. Een goed begin van je maaltijd of lekker bij de lunch.

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 2 sardines uit blik
  • peper
  • citroensap
  • ½ gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 volkoren boterhammen
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
  2. Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
  5. Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
  6. Beleg het brood met sardinepuree en reepjes paprika.

Variaties

Variatie:
Vervang de sardientjes door hüttenkäse met klein geknipte bieslook of selderij
Vervang de sardientjes door gerookte makreel.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 7 gram 7 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept