Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Crostini met paprika

Crostini met paprika

Van de olijven, kappertjes en verse basilicum maak je een tapenade.

  • 4 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 70 kcal
  •  

Ingrediënten

  • ½ rode paprika
  • 1 bruin afbak pistoletje
  • 1 teentje knoflook
  • 8 takjes basilicum
  • 20 gram walnoten
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Snijd de halve paprika in reepjes.
  2. Bak de reepjes paprika in een grillpan of koekenpan met anti aanbakbodem zacht.
  3. Snijd het pistoletje in plakjes en rooster ze knapperig en lichtbruin. 
  4. Pel de knoflook.
  5. Was de basilicum. Houd een paar blaadjes achter voor garnering.
  6. Hak de basilicum met de knoflook, de walnoten, de kappertjes en 1 eetlepel water tot een pasta.
  7. Bestrijk hiermee sneetjes brood.
  8. Verdeel de paprika over het brood en garneer met een blaadje basilicum.

Ingrediënten over?

Halve paprika
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 70 kcal
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 2 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept