Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Couscoussalade met makreel

Lekkere frisse couscoussalade dankzij de limoendressing.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 4 takjes platte peterselie
  • 200 gram gestoomde makreel
  • 3 tomaten
  • 2 geroosterde paprika's (koeling, zonder zout)

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom.
  2. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af. Pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.
  4. Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
  5. Meng dit met een vork door de couscous en laat afkoelen.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  7. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  8. Meng de bosui en de peterselie door de couscous.
  9. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door de couscous.
  10. Maak de tomaten schoon en snijd ze in parten.
  11. Snijd de paprika’s in repen.
  12. Garneer de couscous met de parten tomaat, de paprika en de partjes limoen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4 °C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
De makreel is heel lekker in dit lunchgerecht op toast.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept