Bereiding
- Pel de knoflook en de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in snippers.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de ui zacht.
-
Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
-
Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette met een spiraalapparaat, een mandoline of een mes in smalle reepjes.
-
Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten gaar.
-
Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar. Laat direct in een vergiet uitlekken.
-
Snijd de zalm in stukjes.
-
Schep de zalm en de courgettespaghetti door de tomatensaus en warm even door.
-
Strooi er royaal gewassen basilicum over en geef de doperwten erbij.
Variaties
Je kan dit recept aanvullen met volkoren spaghetti.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.