Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Courgettespaghetti met zalm

Met een zelfgemaakte saus van tomaat, knoflook, ui en oregano.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper, oregano
  • 1 courgette
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 150 gram gerookte zalm
  • basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in snippers.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de ui zacht.
  3. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  4. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette met een spiraalapparaat, een mandoline of een mes in smalle reepjes.
  5. Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten gaar.
  6. Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar. Laat direct in een vergiet uitlekken.
  7. Snijd de zalm in stukjes.
  8. Schep de zalm en de courgettespaghetti door de saus en warm even door.
  9. Strooi er royaal gewassen basilicum over en geef de doperwten erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. Eet de rest van de zalm bijvoorbeeld op een broodje met ei

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
2,5 gram 2,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept