Bereiding
- Pel de knoflook en de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in snippers.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de ui zacht.
-
Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
-
Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette met een spiraalapparaat, een mandoline of een mes in smalle reepjes.
-
Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten gaar.
-
Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar. Laat direct in een vergiet uitlekken.
-
Snijd de zalm in stukjes.
-
Schep de zalm en de courgettespaghetti door de tomatensaus en warm even door.
-
Strooi er royaal gewassen basilicum over en geef de doperwten erbij.
Variaties
Je kan dit recept aanvullen met volkoren spaghetti.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.
Ingrediënten over?
Gerookte zalm:
Bewaar gerookte zalm zo koud mogelijk, onderin de koelkast bij 4 graden. Bewaar de zalm maximaal 2 dagen of volg het bewaaradvies op de verpakking. Gaat het om een gesloten verpakking, let dan op de houdbaarheidsdatum en eet de zalm voor die datum.
Maak van de rest van de zalm bijvoorbeeld deze komkommerrolletjes met zalm.