Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Courgetteratatouille met linzen

Deze snelle ratatouille breng je op smaak met Provençaalse kruiden.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 2 courgettes (ca. 500 gram)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper, gerookt paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in 20-40 minuten gaar.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
  4. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Halveer de olijven.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui met de knoflook.
  7. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.
  8. Fruit de rest van de ui met wat paprikapoeder in de andere lepel olie. Meng dit door de uitgelekte linzen.
  9. Geef de ratatouille erbij.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept