Bereiding
- Was de courgette en rasp fijn.
-
Doe de rasp in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Laat het een kwartier uitlekken.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Was de bieslook en snijd klein.
- Maak de citroen schoon en rasp wat van de schil.
- Klop de eieren in een kom los.
-
Meng de eieren, citroenschil, volkorenmeel, helft van de bieslook en wat peper door de courgette rasp.
-
Verwarm wat margarine in een koekenpan en schep met 2 lepels wat van het mengsel in de pan.
- Druk de fritters plan en bak in 5-6 minuten gaar en lichtbruin.
-
Bak tot het mengsel op is en houd de fritters warm op een bord op een pan met heet water.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en de rest van de bieslook een puree en serveer bij de courgettefritters.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.