Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
-
Maak de ui en de courgettes schoon.
-
Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
-
Bestrooi de filetlapjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
-
Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
-
Fruit de uienringen zacht mee.
-
Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
-
Neem het vlees uit de pan en giet 60 ml water in de pan. Roer het aanbaksel los en breng de jus aan de kook.
-
Maak de groente op smaak met tijm en geef het vlees en de aardappelen met de jus erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Ook heerlijk in deze Italiaanse saus met kalkoenfilet. Voeg geen extra zout toe.