Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Courgette met ansjovis en ui

Courgette met ansjovis en ui

Je geeft de courgette wat extra pit door ansjovis toe te voegen.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 470 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 3 ansjovisfiletjes (blik)
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 150 gram varkensfiletlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • tijm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
  3. Maak de ui en de courgettes schoon.
  4. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  5. Bestrooi de filetlap met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en lichtbruin.
  6. Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
  7. Fruit de uienringen zacht mee.
  8. Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
  9. Neem het vlees uit de pan en giet een scheutje water in de pan. Roer het aanbaksel los en breng de jus aan de kook.
  10. Maak de groente op smaak met tijm en serveer het vlees en de aardappelen met de jus erbij.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Ook heerlijk in deze Italiaanse saus met kalkoenfilet. Voeg geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 470 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 27 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept