Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Courgette-aardappelschotel

Zoek een ander recept

Een ovenrecept met een heerlijk knapperig laagje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram courgettes
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
  2. Warm de oven voor op 175 °C.
  3. Snijd de aardappelen in plakken.
  4. Was de courgettes en snijd ze in plakken.
  5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
  7. Verdeel de stukjes tomaat er over.
  8. Klop de eieren los met de melk en voeg wat peper toe.
  9. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
  10. Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de schotel.
  11. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.