Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chinese koolsalade met peer

Een lekkere frisse salade met een zoete smaak door de peer.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • ½ komkommer
  • 200 gram Chinese kool
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 1 peer
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak een dressing van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water en wat peper.
  3. Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte. Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
  4. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
  5. Hak de pinda's klein.
  6. Schil de peer en snijd hem in blokjes.
  7. Schep de dressing door de peer.
  8. Meng dit luchtig door de Chinese kool en de komkommer. Strooi de pinda's erover.
  9. Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  10. Serveer de aardappelen en het vlees bij de koolsalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Chinese kool:
Verpak een stuk Chinese kool in plasticfolie. Bewaar het nog maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de kool in deze Thaise noedels.

Peren:
Peren zijn 3 tot 7 dagen goed te houden op een koele plaats. In de koelkast kunnen peren zelfs 2 tot 4 weken worden bewaard.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept