Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chinese koolsalade met noten en rijst

De salade breng je op smaak met knoflook en ketjap.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 50 gram hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • ½ kleine Chinese kool (± 300 gram)
  • ½ rode paprika
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht.
  2. Pers het teentje knoflook uit en maak er met de azijn, 2 eetlepels water en de sojasaus een dressing van.
  3. Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
  4. Snijd de paprika in smalle repen.
  5. Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.
  6. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Pel de ui en snijd hem klein.
  8. Fruit de ui met de kerrie en het komijnzaad in de olie tot het gaat geuren. Schep de rijst erdoor.
  9. Strooi de noten over de salade en geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de kool in deze heerlijke Thaise noedels.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept