Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Chinees varkenshaasje

Chinees varkenshaasje

Peultjes smaken heerlijk in Aziatische recepten.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • azijn
  • peper
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram taugé
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken. Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
  4. Maak de peultjes schoon.
  5. Was de taugé in een zeef.
  6. Kook de peultjes in een paar minuten beetgaar.
  7. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  8. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
  9. Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
  10. Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
  11. Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
  12. Maak het op smaak met de sojasaus of ketjap.
  13. Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over. Geef de rijst en de komkommersalade erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep, in een salade of gebruik ze in deze lekkere omelet.

Taugé:
Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum.  Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peultjes heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept