Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chili sin carne

Hartig en gezond gerecht met bonen, tomaten, paprika en een vleugje pit.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 oranje paprika
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram vegetarisch kruimgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • ½ limoen
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  2. Was de paprika's en de peper en snijd ze in stukjes. 
  3. Fruit de ui en de knoflook met de komijn, paprikapoeder en kaneel zacht in de olie. 
  4. Voeg het gehakt, de paprika's, de peper en de tomatenblokjes toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Spoel de kidneybonen in een zeef af. Warm de kidneybonen mee in de tomatensaus.
  7. Snijd de halve limoen in partjes.
  8. Was de koriander en knip het grof.
  9. Geef de chili met de rijst, een partje limoen en strooi er koriander over.

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de limoen bijvoorbeeld voor deze frisse ananassalsa met tofu.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 665 kcal 665 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept