Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Chili con carne van Jan

Bleekselderij is een frisse toevoeging aan deze chili con carne, met verder bruine bonen, mager rundergehakt, tomatenblokjes en verse koriander.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 6 takjes koriander
  • paprikapoeder
  • chilipoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  5. Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
  9. Was de koriander en knip het klein.
  10. Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Strooi de koriander erover.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of bij de pasta.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept