Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Champignons à la Bordelaise

Zoek een ander recept

Geïnspireerd op de Franse keuken van Bordeaux: gebakken champignons in een sausje.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 4 takjes (blad)peterselie
  • 250 gram grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • mespunt tijm

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Was de tomaat en snijd hem klein.
  3. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  4. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.
  5. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  6. Bak de stukjes tomaat, de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee.
  7. Voeg peper en wat tijm toe.
  8. Verwarm de champignonhoeden een paar minuten in de saus.
  9. Verdeel dit over 2 schaaltjes of diepe borden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht volkoren spaghetti met asperges en zalm.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.