Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Champignons met peterselie en knoflook

Gebakken champignons met toast is een ideaal voorgerecht. Het is lekker makkelijk en snel klaar.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 bruine boterhammen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Rooster het brood lichtbruin en snijd de sneetjes in smalle repen.
  2. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje in reepjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de champignons met de knoflook en de peterselie enkele minuten.
  6. Maak het op smaak met peper.
  7. Geef de champignons warm of lauw met de reepjes geroosterd brood.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamsstoofpotje met pompoen en aardappelen.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 8 gram 8 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept