Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Champignons à la Bordelaise

Geïnspireerd op de Franse keuken van Bordeaux: gebakken champignons in een sausje.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 4 takjes (blad)peterselie
  • 250 gram grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, mespunt tijm

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Was de tomaat en snijd hem klein.
  3. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  4. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.
  5. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  6. Bak de stukjes tomaat, de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee. Voeg peper en wat tijm toe.
  7. Verwarm de champignonhoeden een paar minuten in de saus.
  8. Verdeel dit over 2 schaaltjes of diepe borden.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik peterselie in deze bonenchili met kruidentopping.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept