Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met volkoren noedels en witte kool voor een oosters tintje
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Caesar salade

Zoek een ander recept

De gezonde variant van de caesar salade die lekker snel klaar is.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (oude) volkoren of bruine boterham
  • 1 ansjovisfiletje
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • blaadjes basilicum
  • stuk komkommer
  • 1 kleine krop (Romaanse) sla

Bereiding

  1. Kook het ei hard. Laat het afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan lichtbruin en krokant.
  4. Wrijf de ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, 1 eetlepel water en de olijfolie een dressing van.
  5. Pel het ei en snijd het in 4 parten.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd het stuk komkommer in blokjes.
  8. Was de sla en scheur de sla in stukken.
  9. Meng de basilicum, de komkommer en de dressing door de sla.
  10. Strooi de broodblokjes er over, leg de parten ei er op en strooi de pijnboompitten erover.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 190 kcal 190 kcal
Eiwit 8 gram 8 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.