Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Burger met groente en yoghurtdip

Hemels genieten met een burger waar menigeen z'n tanden in zou willen zetten.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 100 ml magere yoghurt
  • peper, chilipoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 klein zakje sla
  • 100 gram wortelreepjes (zakje)
  • stukje ui
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 4 volkorenbolletjes

Bereiding

  1. Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
  2. Pers er een half teentje knoflook boven uit.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  4. Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
  6. Was de sla eventueel, kijk hiervoor op de verpakking.
  7. Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
  8. Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met wat chilipoeder door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
  9. Verwarm een (grill)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  10. Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger. Geef de rest van de groente en de yoghurtdip erbij.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Maak er een salade van bij bruine bonen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 620 kcal 620 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
1,9 gram 1,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept