Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bulgursalade met sperzieboontjes en cashewnoten

Bulgursalade met sperzieboontjes en cashewnoten

Een snelle, makkelijke en vegetarische maaltijdsalade.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 gram bulgur
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 bosui
  • 1 citroen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gemalen komijn, peper
  • slabladen
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Breng 300 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
  2. Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon erover. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Giet eventueel het water van de bulgur en laat de bulgur afkoelen.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  6. Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
  7. Meng de sperzieboontjes, de bosui, de tomatenblokjes en de olijfolie door de bulgur en maak het op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, gemalen komijn en peper.
  8. Was de slabladen en dep ze droog.
  9. Hak de cashewnoten grof.
  10. Bedek een schaal met slabladen en schep de bulgursalade erop. Strooi de cashewnoten erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Sla
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en  zet de krop  in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Gebruik de rest van de sla in deze klassieker.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept