Bereiding
- Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
- Maak de prei en de knoflook schoon. Snijd de prei in ringen en de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en bak de prei en knoflook zacht.
- Spoel de bruine bonen af en laat uitlekken.
- Voeg de bruine bonen, tomatenblokjes, het water en het stukje bouillontablet toe aan de prei en breng dit aan de
kook.
- Kook de soep 5 minuten. Breng op smaak met peper en oregano.
- Schil de avocado en snijd in stukjes. Druppel er direct
wat citroensap over.
- Pel de eieren en snijd in stukken.
- Serveer de soep met het ei, de avocado, yoghurt en tortillachips.
Variaties
In plaats van yoghurt kun je ook magere kwark of verrijkte sojayoghurt gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.