Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bruine bonenchili met kruidentopping

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene of gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ca. 1 theelepel chilipoeder
  • mespunt kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 4 takjes peterselie of selderij
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en 1 teentje knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie met de specerijen zacht.
  3. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten zacht stoven.
  4. Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken
  5. Doe de bonen bij het groentemengsel en laat nog 5 minuten stoven.
  6. Was de peterselie of selderij en knip het klein.
  7. Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kommetje.
  8. Roer er de peterselie, wat gemalen koriander, wat chilipoeder en de yoghurt door.
  9. Schep aan tafel wat van de kruidentopping op de bonenchili en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Zet yoghurt na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Een geopend pak is nog 5-7 dagen in de koelkast houdbaar. Maak er een lekkere abrikozenyoghurt  van.
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept