Materialen
braadpan met deksel, geschikt voor de oven, schone plantenspuit met kraanwater
Bereiding
- Meng het boekweitmeel, het havermeel, de maïzena, het lijnzaad, de psyllium, de gist en het zout in een kom.
-
Maak een kuiltje in het midden.
-
Verwarm het water tot lauwwarm.
-
Schenk het water in het kuiltje en voeg de olie toe. Roer met een houten lepel tot alles goed is gemengd.
-
Laat het mengsel 10 minuten afgedekt rusten zodat de psyllium vocht op kan nemen.
-
Maak er een bol van en laat het in de kom afgedekt met plasticfolie op een
warme plaats 45 minuten rijzen.
-
Zet een braadpan met deksel dat geschikt is voor de oven op het
rooster in de oven. Verwarm de oven met de pan en deksel voor op 230 °C.
-
Neem de hete pan uit de oven en stort de deegbol erin. Snijd de
bovenkant met een scherp mesje kruislings in.
Besproei de binnenkant van het hete deksel met een plantenspuit
met schoon water. Plaats het deksel snel op de pan en zet de pan in de hete
oven.
-
Bak het brood 15 minuten.
-
Verwijder het deksel en bak het brood in nog 20-25 minuten verder
gaar en bruin.
-
Neem het brood uit de pan en laat het op een rooster afkoelen.
-
Snijd het brood in boterhammen. Verpak ze eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Variaties
Met zaden: rooster 50 gram gemengde zaden en pitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en meng er 30 gram water door. Voeg toe aan het deeg.
Met rozijnen: wel 100 gram gewassen rozijnen in lauw water. Voeg goed uitgelekt toe aan het deeg.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.