Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodslang

Broodslang

Dit lekkere hapje staat zo op tafel. Alleen even snijden, vullen en de oven in.
  • 4 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht, lunch
  • 300 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren stokbrood
  • 2 tomaten
  • 4 plakjes kaas 30+
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, zonder helemaal door te snijden.
  3. Was de tomaten en snijd in plakjes.
  4. Snijd de kaasplakjes in vieren.
  5. Was de basilicum en dep deze droog.
  6. Steek in elke opening een kwart plakje kaas, een plakje tomaat, en een basilicumblaadje.
  7. Leg het brood in de oven en bak ongeveer 10 minuten of tot de kaas is gesmolten

Variaties

Ook lekker met paprika, uienringen en mozzarella.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 300 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 17 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.