Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodpizza met sardientjes en champignons

Broodpizza met sardientjes en champignons

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 dunne prei
  • 150 gram champignons
  • 1 blikje sardientjes
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (½ blik)
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de korsten van het brood. Beleg een bakblik met het brood.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Giet 1 eetlepel van de de olie van de sardientjes bij de tomatenblokjes. Doe de prei en de Italiaanse keukenkruiden er bij en pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
  6. Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken. Halveer de sardientjes en verwijder de graatjes.
  7. Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel er de champignons en de sardientjes over.
  8. Strooi de kaas erover.
  9. Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,9 gram 1,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept