Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodje met zalm en ei

Broodje met zalm en ei

Met dille, spinazie en ei een heerlijk broodje.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • lunch
  • 335 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 5 gram verse dille
  • 1 eetlepel fritessaus
  • 20 gram spinazie
  • 2 volkorenbroodjes
  • smeerbare halvarine
  • 50 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Kook het ei in 8-10 minuten hard en snijd in plakjes.
  2. Was de dille en hak fijn.
  3. Meng de dille door de fritessaus.
  4. Was de spinazie en laat uitlekken.
  5. Snijd de volkorenbroodjes open.
  6. Besmeer de broodjes met halvarine en de fritessaus.
  7. Beleg de broodjes met spinazie, zalm en ei.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor vette vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 335 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 23 gram
Zout
1,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.