Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Broodje hete kip

Zoek een ander recept

  • 10 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 10 eetlepels barbecuesaus
  • 5 eetlepels olie
  • 500 gram kipfilet
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 200 gram ijsbergsla
  • 10 harde volkorenbollen
  • halvarine

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  2. Meng de knoflook door de barbecuesaus en de olie.
  3. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng door de saus.
  4. Laat de kip minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  5. Was de komkommer en snijd hem in plakjes.
  6. Was de paprika en snijd hem in reepjes.
  7. Was de ijsbergsla en snijd ongeveer de helft in dunne reepjes.
  8. Bak de kipfilet in de pan gaar en bruin.
  9. Snijd de volkorenbollen open en besmeer ze met halvarine.
  10. Verdeel de sla, kipfilet, komkommer en paprika over het broodje.

Ingrediënten over?


Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 285 kcal 285 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.