Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broodje biet

Met dit broodje biet maak je van de lunch iets bijzonders.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 2 uien
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 gare rode biet
  • 2 meergranenbroodjes
  • halvarine
  • 2 eetlepels dikke, halfvolle yoghurt
  • rucola
  • 2 plakjes casselerrib
  • ½ appel
  • broccocress of sterkers

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Smoor de uien in de olie in 10 minuten gaar.
  3. Maak de uien op smaak met de azijn en wat peper en laat het afkoelen.
  4. Schil de biet en schaaf hem in dunne plakjes.
  5. Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helften met de halvarine, bestrijk met de yoghurt en beleg ze met wat rucola, uiencompote, de casselerrib en de plakjes biet.
  6. Snijd de appel in dunne partjes.
  7. Garneer het broodje met de partjes appel, de rest van de uiencompote en een plukje cress.

Menusuggestie

Lekker als lunch.

Ingrediënten over?

Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 270 kcal 270 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept