Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broodbakje met groente-eierragout

Lekker, simpel recept met brood, restjes groente en ei.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 4 (oude) bruine of volkoren boterhammen
  • ½ eetlepel olie
  • 2 eieren
  • Restje groente, bijv. sperzieboontjes, snijboontjes, roosjes bloemkool, bleekselderij, venkel, wortel
  • paprikapoeder

Materialen

muffinvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Snijd de korsten van het brood. Rol het brood met een deegroller een beetje dunner.
  3. Bestrijk 4 holtes van een muffinvorm dun met wat olie.
  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan. Bak de broodbakjes 5 minuten in de hete oven.
  5. Klop de eieren los en meng er de groente en wat peper en paprikapoeder door.
  6. Verdeel dit over de broodbakjes. Bak de broodbakjes in ca. 15 minuten gaar. Eet ze warm of koud.

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 110 kcal 110 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept