Broodbakje met groente-eierragout
Lekker, simpel recept met brood, restjes groente en ei.
Ingrediënten
-
4 (oude) bruine of volkoren boterhammen
-
½ eetlepel olie
-
2 eieren
-
Restje groente, bijv. sperzieboontjes, snijboontjes, roosjes bloemkool, bleekselderij, venkel, wortel
-
peper, paprikapoeder
Materialen
muffinvorm
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de korsten van het brood. Rol het brood met een deegroller een beetje dunner.
-
Bestrijk 4 holtes van een muffinvorm dun met wat olie.
-
Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan. Bak de broodbakjes 5 minuten in de hete oven.
-
Klop de eieren los en meng er de groente en wat peper en paprikapoeder door.
-
Verdeel dit over de broodbakjes. Bak de broodbakjes in ca. 15 minuten gaar. Eet ze warm of koud.