Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Brood met tomatentofu

Tofu is neutraal. Je brengt het in dit gerecht op smaak met tomatenpuree en gerookt paprikapoeder.

  • 8 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels tomatenpuree zonder zout
  • gerookt paprikapoeder
  • 100 gram tofu
  • 8 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Was de tomaten en rasp ze grof of hak ze in stukjes.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomatenpuree even mee.
  4. Voeg de geraspte tomaten toe met wat paprikapoeder en bak kort mee.
  5. Voeg de tofu toe en prak alles tot een geheel. Laat de tofu afkoelen.
  6. Besmeer volkoren boterhammen met halvarine en de tomatentofu.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

De overgebleven tofu kun je gebruiken in een kruidig pilav gerecht

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 140 kcal 140 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept