Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broccolistamppot met walnoten

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 stronk broccoli
  • 1 oranje of rode paprika
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram half zongedroogde tomaatjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Was de broccoli, snijd hem in roosjes en de stronk in stukjes.
  3. Was de paprika en snijd hem in blokjes.
  4. Breek de walnoten grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  5. Kook de aardappelen in 20 minuten in weinig water gaar.
  6. Kook de broccoli en de paprika in 10 minuten in weinig water gaar.
  7. Giet de aardappelen en groente af.
  8. Verwarm de melk en maak van de aardappelen een smeuïge puree.
  9. Stamp de groente grof en voeg deze toe aan de puree. 
  10. Meng de tomaatjes, het komijnzaad en de kaas door de stamppot en verdeel de walnoten eroverheen.

Ingrediënten over?

Zongedroogde tomaatjes over? Ze smaken heerlijk bij gebakken aubergine en courgette. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 680 kcal 680 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept