Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in stukken.
-
Snijd het stukje prei in ringen en was ze goed.
-
Pel de knoflook en snijd het klein.
-
Fruit de prei en de knoflook in de margarine zacht.
-
Voeg de broccoli, het water en het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
-
Rooster het brood in de broodrooster goudbruin en snijd het in kleine blokjes. Strooi er wat paprikapoeder of chilipoeder over.
-
Snijd het stukje peper in smalle ringen.
-
Pureer de soep met een staafmixer glad.
-
Verwarm de soep nog even, verdun de soep eventueel met wat water of een scheutje melk. Maak op smaak met een beetje paprikapoeder.
-
Verdeel de soep over de borden en garneer met de croutons en de ringetjes peper.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar broccoli in een open plastic zak of verpakking in de koelkast. Het blijft ongeveer 3-5 dagen goed.
De overige broccoli en prei zijn lekker in een groentetaart.