Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broccoli met penne, vlees en citroen

Het citroenwater geeft de broccoli een frisse smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 gram broccoli
  • 175 gram volkoren penne
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 10 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Breng het citroensap met 100 ml water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar.
  4. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
  7. Roer de zuivelspread en wat citroenschilletjes door het kookvocht van de broccoli.
  8. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
  9. Was de basilicum.
  10. Verdeel het gerecht over 2 borden en scheur de basilicum erover.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept