Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bretonse garnalensalade

Garnalensalade op z'n Frans met een sausje van ansjovis, gember, tomaat en sjalot.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram peultjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 sjalot
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram Noorse of Hollandse garnalen
  • azijn
  • bieslook

Bereiding

  1. Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in enkele minuten gaar.
  2. Snijd de ansjovis in stukjes.
  3. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  4. Was de tomaat en snijd hem in blokjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
  6. Voeg de ansjovis toe en laat de stukjes ansjovis smelten. Voeg de blokjes tomaat toe en smoor ze kort mee.
  7. Roer er 2 eetlepels water door en laat de saus afkoelen.
  8. Schep de garnalen erdoor en maak het geheel op smaak met peper en eventueel wat azijn.
  9. Verdeel de peultjes over 2 borden en schep de garnalen erop.
  10. Garneer met wat bieslook.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peultjes heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 115 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept