Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Brandada van zoete aardappel met vis

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 1 rode ui
  • 8 blaadjes salie
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  4. Was de salie en knip de blaadjes in reepjes.
  5. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Snijd 1 helft in parten.
  6. Snijd de kabeljauw in stukjes, bestrooi ze met peper en druppel er wat sinaasappelsap over.
  7. Kook de zoete aardappel in weinig water 5 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.
  8. Fruit de ui in de olie zacht. Voeg de kabeljauw toe en bak de vis met de salie in een paar minuten gaar. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil.
  9. Stamp de aardappelen en spruitjes klein en meng er de vis met ui door. Maak de brandada op smaak met geraspte sinaasappelschil, wat sinaasappelsap en geef er de partjes sinaasappel bij.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Spruitjes is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept