Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bramenjam

Te veel bramen? Maak er dan jam van. Met behulp van speciale geleisuiker is dat heel makkelijk.

  • 30 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1250 gram bramen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 pakje (500 gram) Geleisuiker speciaal

Materialen

2-3 potten met deksels, soda

Bereiding

  1. Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water.
  2. Spoel alles na met schoon, heet water. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
  3. Maak de bramen schoon en doe ze in een pan. Breng de bramen op klein vuur aan de kook.
  4. Voeg  het citroensap en de Geleisuiker speciaal toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat de massa 1 minuut borrelend koken.
  5. Schenk de hete massa direct in de schoongemaakte jampotten en sluit ze af.
  6. De jam is een half jaar houdbaar op een koele, donkere plaats of vries de jam in.

Extra informatie

Bewaar een geopende pot jam in de koelkast.

Geleisuiker Speciaal bestaat uit suiker, pectine, conserveermiddel E202, voedingszuur en zuurteregelaar.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Bramen heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 80 kcal 80 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept