Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bowlfood met couscous en zalm

Bij een bowlrecept worden alle ingrediënten in één kom met elkaar vermengd.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren couscous
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie. Voeg de blokjes pompoen en de sperziebonen toe met 100 ml water. Stoof de groente met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar.
  5. Breng 250 ml water aan de kook.
  6. Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  7. Snijd de zalm in reepjes.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Meng de groente met de couscous en maak het op smaak met peper of paprikapoeder. Verdeel de couscous over 2 kommen, schik de zalm er op en strooi er peterselie over.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Gerookte zalm is heerlijk op een wrap met roomkaas en komkommer.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
2,5 gram 2,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept