Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Boterham gekookt ei en spinazie

Boterham gekookt ei en spinazie

  • 1 persoon
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 ei
  • handje spinazie
  • 6 takjes bieslook
  • 1 volkoren boterham
  • halvarine
  • ¾ theelepel kerrie

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten gaar, pel hem en snijd hem in plakjes.
  2. Was de spinazie.
  3. Was de bieslook en snijd het fijn. 
  4. Besmeer de boterham met halvarine en beleg met ei, spinazie, bieslook en een beetje kerrie. 

Ingrediënten over?

Spinazie over? Maak er deze lekkere salade met geitenkaascroutons van. 

Wil je meer broodbeleginspiratie? Kijk eens hier:

Boterham hummus, wortel en radijs
Boterham pindakaas en banaan
Boterham avocadospread en tomaat

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 175 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept