Materialen
Springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier
Bereiding
- Laat de bosvruchten ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
-
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
-
Bestrijk de vorm wat margarine en bestuif met wat bloem.
-
Splits de eieren. Houd de eidooiers apart voor de saus.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de margarine met 1/3 van de suiker romig.
-
Roer de yoghurt erdoor.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het margarinemengsel. Spatel de eiwitten er voorzichtig door.
-
Schep het beslag in de bakvorm.
-
Schep de bosvruchten op het beslag en strooi er 1/3 van de suiker over. Verdeel de geschaafde amandelen erover.
-
Bak de taart in de hete oven in 40 minuten gaar en goudbruin.
-
Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder de rand van de springvorm. Laat de taart verder koud worden.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
-
Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
-
Klop de eidooiers met de maïzena en de rest van de suiker schuimig.
-
Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje.
-
Verwijder eventueel het vel van de melk.
-
Schenk al kloppend de hete melk bij het eidooiermengsel.
-
Plaats de pan weer terug op lage stand en laat de saus al kloppend binden. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken, dan gaat het schiften.
-
Laat de saus onder af en toe roeren koud worden.
-
Snijd de taart in punten. Leg een puntje op een bordje en schenk er wat van de vanillesaus omheen.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.