Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bosvruchtentaart met vanillesaus

De zelfgemaakte vanillesaus is als een kers op de taart.

  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram diepvries bosvruchten
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels vloeibare margarine
  • 125 gram suiker
  • 100 ml halfvolle yoghurt (biogarde)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ½ vanillestokje
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel maïzena

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 20 cm & bakpapier

Bereiding

  1. Laat de bosvruchten ontdooien.
  2. Warm de oven voor op 180° C.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier.
  4. Bestrijk de vorm met wat van de margarine en bestuif hem met wat bloem.
  5. Splits de eieren. Houd de eidooiers apart voor de saus.
  6. Klop de eiwitten stijf.
  7. Klop de margarine met 1/3 deel van de suiker romig.
  8. Roer de yoghurt erdoor.
  9. Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het margarinemengsel. Spatel de eiwitten erdoor.
  10. Schep het beslag in de bakvorm.
  11. Schep de bosvruchten op het beslag en strooi er 1/3 van de suiker over. Verdeel de geschaafde amandelen erover.
  12. Bak de taart in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.
  13. Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder de rand. Laat de taart verder koud worden.
  14. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  15. Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
  16. Klop de eidooiers met de maïzena en de rest van de suiker schuimig.
  17. Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje.
  18. Verwijder eventueel het vel van de melk.
  19. Schenk al kloppend de hete melk bij het eidooiermengsel.
  20. Plaats de pan weer op laag vuur en laat de saus al kloppend binden. Zorg er voor dat de saus niet gaat koken, dan gaat het schiften.
  21. Laat de saus onder af en toe roeren koud worden.
  22. Snijd de taart in 8 puntjes. Leg een puntje op een bordje en schenk er wat van de vanillesaus omheen.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 235 kcal 235 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept