Bosvruchtentaart met vanillesaus
De zelfgemaakte vanillesaus is als een kers op de taart.
Ingrediënten
-
250 gram diepvries bosvruchten
-
2 eieren
-
5 eetlepels vloeibare margarine
-
125 gram suiker
-
100 ml halfvolle yoghurt (biogarde)
-
100 gram zelfrijzend bakmeel
-
2 eetlepels geschaafde amandelen
-
½ vanillestokje
-
250 ml halfvolle melk
-
1 theelepel maïzena
Materialen
Springvorm met een doorsnee van 20 cm & bakpapier
Bereiding
- Laat de bosvruchten ontdooien.
-
Warm de oven voor op 180° C.
-
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier.
-
Bestrijk de vorm met wat van de margarine en bestuif hem met wat bloem.
-
Splits de eieren. Houd de eidooiers apart voor de saus.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de margarine met 1/3 deel van de suiker romig.
-
Roer de yoghurt erdoor.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het margarinemengsel. Spatel de eiwitten erdoor.
-
Schep het beslag in de bakvorm.
-
Schep de bosvruchten op het beslag en strooi er 1/3 van de suiker over. Verdeel de geschaafde amandelen erover.
-
Bak de taart in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.
-
Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder de rand. Laat de taart verder koud worden.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
-
Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
-
Klop de eidooiers met de maïzena en de rest van de suiker schuimig.
-
Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje.
-
Verwijder eventueel het vel van de melk.
-
Schenk al kloppend de hete melk bij het eidooiermengsel.
-
Plaats de pan weer op laag vuur en laat de saus al kloppend binden. Zorg er voor dat de saus niet gaat koken, dan gaat het schiften.
-
Laat de saus onder af en toe roeren koud worden.
-
Snijd de taart in 8 puntjes. Leg een puntje op een bordje en schenk er wat van de vanillesaus omheen.