Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bonensoep met kruidentopping

Bonensoep met kruidentopping

Met bruine bonen, tuinbonen en avocado heb je een heerlijke maaltijdsoep.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 200 gram diepvries tuinboontjes
  • flinke hand kruiden, bijv. selderij, peterselie, bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram magere kwark
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • (gerookt) paprikapoeder
  • halve avocado
  • citroensap

Bereiding

  1. Kook het ei hard.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de tomaten in stukjes.
  3. Fruit de prei zacht in de olie. Bak de tomaten kort mee.
  4. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  5. Voeg de bruine bonen, de tuinbonen en 300 ml water toe aan de prei en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  6. Was de kruiden en knip ze klein.
  7. Pers het teentje knoflook uit boven de kwark. Roer de knoflook en de kruiden door de kwark.
  8. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  9. Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder.
  10. Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
  11. Pel het ei en snijd het in parten.
  12. Schep aan tafel wat van de kruidenkwark op de soep en geef er de parten ei, de stukjes avocado en de geschaafde amandelen bij.

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit erin. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Eet de rest van de avocado op een tosti.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 625 kcal 625 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept