Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bonen en bonen

Voor deze maaltijd heb je maar één pan nodig. Vol goede vezels en heerlijk vol van smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram rundergehakt
  • 150 gram (kastanje)champignons
  • 1 blik flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
  2. Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
  3. Bak de reepjes spek in de margarine zacht. Bak het gehakt mee gaar en rul.
  4. Fruit de bosuitjes kort mee.
  5. Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 10 minuten.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Spoel de flageolets af in een zeef.
  8. Doe de flageolets, de tomatenblokjes en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Maak er deze lekkere soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept