Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bonen-aspergesalade met knapperige broodreepjes

Bonen-aspergesalade met knapperige broodreepjes

Een lekkere frisse groene maaltijdsalade met basilicum, geroosterde paprika en toast.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • stukje ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ca. 2 eetlepels azijn
  • 400 gram groene asperges
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 3 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Snijd het stukje ui en een half teentje knoflook klein.
  3. Maak een sausje van 1 eetlepel olie, de azijn, de ui, de knoflook en peper en meng dit door de bonen. Laat dit enige tijd intrekken.
  4. Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant.
  5. Kook de asperges in ca. 6 minuten gaar. Laat de asperges afkoelen.
  6. Snijd de asperges en de geroosterde paprika in stukjes.
  7. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
  8. Meng de asperges, paprika en basilicum door de bonen en laat de smaak op een koele plaats nog enige tijd intrekken.
  9. Pers de andere helft van het teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de rest van de olie door.
  10. Snijd de boterhammen in smalle repen. Schep de knoflookolie door de repen brood en bak ze in een hete (gril)pan lichtbruin en knapperig. Geef ze bij de salade.

Ingrediënten over?

Asperges:
Bewaar groene asperges in een open plastic zak maximaal 2-3 dagen in de koelkast. Houd evt. de onderkant nat.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept