Bereiding
- Scheur het brood in stukjes en giet wat water over.
- Maak de citroen schoon. Rasp wat van de citroenschil en pers de sap eruit.
-
Was de rozijnen.
-
Pel de uien en knoflook en snijd fijn.
- Maak de appel schoon en snijd in blokjes.
-
Fruit de ui, knoflook en kerrie zacht in de olie.
- Voeg de appel, rozijnen, citroenschil, citroensap, jam en het brood toe aan het uienmengsel.
-
Neem de pan van het vuur. Meng het gehakt erdoor en breng op smaak met peper.
- Warm de oven voor op 175 °C
- Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
-
Klop het ei met wat water los en schenk dit over het gehakt. Leg de laurierbladen erop.
-
Bak de bobotie in het midden van de hete oven in 25 minuten gaar.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Was de komkommer snijd in plakken. Maak er met wat citroensap, peterselie en peper een salade van.
-
Serveer de salade en rijst bij de bobotie.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.